• Lähde kasvuun verkkokaupalla

Verkkokauppa on toimiala, joka on pitkään saanut nauttia kasvusta. Vielä vuonna 2016 useissa Euroopan maissa nähtiin verkkokaupassa neljänneksen vuosikasvua. Jouluna 2015 postin kuljettama verkkokaupan pakettien määrä nousi Suomessa 10%, kun Matkahuollon vastaava määrä nousi jopa 30%.

Verkkokauppa toimialana on luontaisesti maantieteelliset rajat ylittävää, jolloin paikallinen yrityskin pääsee helposti kansalliseen markkinaan. Enenevässä määrin yritykset perustavat myös suoraan kansainvälisiä verkkokauppoja.

Verkkokauppa ei ole rakettitiedettä, mutta vaatii tekijältään merkittävää sitoutumista. Kasvuohjelmassa opetamme 14 viikon aikana verkkokaupan erityispiirteet, prosessit, oman verkkokaupan strategiaa ja asemointia, jakelukanavia, verkkokaupan alustoja, maksutapoja, logistiikkaa, tuotteiden esillepanoa, markkinointia ja myyntiä, analytiikalla johtamista ja asiakkaan profiilin ja tarpeiden tunnistamista.

Lisätietoja ohjelmasta

Kasvuohjelma lyhyesti

  • 4 verkkokaupan valmennusohjelmaa vuosina 2017-2018. Tuomme luoksesi Suomen parhaat verkkokaupan asiantuntijat.
  • Kullakin ohjelmakerralla valmentajia on 5-10.
  • Lisäksi ohjelmassa vierailee kokeneita verkkokauppiaita antamassa vinkkejä ja käytännön kokemuksia.
  • Ohjelma sisältää n. 50 tuntia valmennusta ja 50 tuntia omaa työtä.

Alkuvuoden 2017 valmentajinamme ovat olleet mm. Valtteri Lindholm Varusteleka Oy:stä, Leevi Parsama eComGrowth:lta, Jyri Lipponen Levykauppa Äx Oy:stä, Antti Kärki ja Mika Mäki Digiteam Oy:stä, Eero Potinkara Arvo Partnersilta, Vesa Nippala Oscar Softwarelta ja Markku Korkiakoski Vilkas Groupista.

Kenelle ja miten?

Ohjelma on suunnattu verkkokauppaa perustaville ja verkkokaupan avulla kansainvälistymistä suunnitteleville eteläsavolaisille yrityksille. Edellytämme, että ohjelmaan tullessa tai viimeistään ensimmäisillä kurssikerroilla sinulla on jo oma verkkokauppa. Tarjoamme tukea ja konkreettista apua alkuvaiheeseen jo ennen varsinaisen kurssiohjelman aloitusta.

Aloitamme valmennuksen yhteisellä lähtötasokeskustelulla, jossa katsotaan yrityksen oma tilanne, käytössä olevat resurssit ja tavoitetila. 

Varsinainen ohjelma toteutetaan pienryhmävalmennuksena. 14 viikon aikana järjestämme 12 lähiopetuskertaa (1 per viikko + lomat), jossa sinua valmentavat Suomen parhaat verkkokaupan osaajat.

Pienryhmävalmennuksen lomassa tehdään yrityskohtaisesti töitä - viilataan analytiikan asetuksia, tarkastellaan myyntiä sekä omaa asikaskuntaa, tehdään A/B testausta ja parannetaan oman verkkokaupan konversiota eri toimenpitein. 

Mitä ohjelma vaatii?

  • Haluamme että sinulla on jo oma verkkokauppa tai aiot perustaa tällaisen ohjelman edetessä.
  • Aitoa kiinnostusta aloittaa verkkokauppa ja/tai ymmärtää verkkokaupan prosessit.
  • Valmennus maksaa osallistujilta 800€ + alv.
  • Ohjelma vaatii osallistuvalta yritykseltä noin työaikaa ja kykyä osallistua säännölliseen, iltaisin pidettävään valmennukseen.

Varaudu lisäksi siihen, että joudut käyttämään aikaa ja rahaa oman verkkoliiketoimintasi edistämiseen ohjelman edetessä. Tällä rahalla teet konkreettisesti töitä oman myyntisi parantamiseksi mm. tuotekehityksen ja kohdennetun markkinoinnin keinoin.

Ota yhteyttä

Ohjelman tiedot

Verkkokaupan kasvuohjelma toteutetaan osana POLKU kansainväliseksi verkkokauppiaaksi -hanketta (1.1.2017-31.12.2018). Hanketta toteuttavat Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy sekä Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy. Ohjelmaa rahoittavat Euroopan Sosiaalirahasto sekä Suomen valtio. Rahoittava viranomainen on Etelä-Savon ELY-keskus.