Evain Systems avaa ovia asiakkailleen

Julkaistu: 07.06.2017

Mikkeliläisen Evain Systems Oy:n tarina sai alkunsa havahtumisesta arkiseen ongelmaan: piipahtaminen kuntosalilla esimerkiksi työmatkan yhteydessä tuntui rekisteröitymisineen ja avainten hakemisineen työläältä ja hankalalta. Digitaalisessa maailmassa asian voisi ratkaista yksinkertaisemmin, totesivat yrittäjät.

Evain Systems Oy perustettiin parin vuoden tuotekehityksen jälkeen vuonna 2016, ja se tarjoaa nyt markkinoille ainutlaatuisen digitaalisen palveluratkaisun kulunhallintaan ja -valvontaan.  – Ratkaisumme soveltuu mm. liikunta- ja matkailukeskuksille, joiden palveluita voi varata ja ostaa verkossa, mutta avain on aikaisemmin pitänyt noutaa erikseen vastaanotosta tai asiakaspalvelupisteestä. Ratkaisumme helpottaa tätä vaihetta: kun käyttäjä varaa ja maksaa palvelun netissä, hän saa heti myös avaimen matkapuhelimeensa, kertoo Evain Systems Oy:n teknologiajohtaja Tero Pynnönen.

– Käyttäjä säästyy turhalta vaivalta ja yritys avainrumbalta. Täysautomaattinen kulunhallinta merkitsee mm. sitä, että yritys voi laajentaa toiminta-aikojaan kustannustehokkaasti ja tarjota palveluitaan myös hiljaisempien kausien aikana. Säästöä syntyy siitäkin, että tyypillisesti eri toimittajilta hankittavat palvelut kulunhallinnasta varauskalenteriin tai kassajärjestelmään yhdistyvät nyt saman ohjelmiston alle. Palvelusta veloitetaan käyttömäärien mukaisesti, mikä on edullista mm. pk- ja pienyrittäjille. Myös turvallisuus lisääntyy merkittävästi, koska avaimia ei voi varastaa tai hukata.

Tero Pynnönen esitteli uutta avainjärjestelmää ministeri Antti Häkkäselle
Tero Pynnönen Evain Systemsiltä esittelemässä uutta avainjärjestelmää ministeri Antti Häkkäselle


Palveluratkaisu perustuu Evain Systemsin kehittämään ohjelmistoon ja laitteistoon, joiden teknologia on suojattu. Yhtä laajoja kilpailevia ratkaisuja ei markkinoilta vielä löydy. Yritys panostaa nyt myyntiin, erityisesti kotimaassa. Kohderyhmiä ovat liikunta- ja matkailukeskusten lisäksi mm. neuvottelu- ja työskentelytiloja vuokraavat yritykset. – Myöhemmin suuntaamme myös kansainvälisille markkinoille. Uudet digitaaliset, elämää helpottavat ratkaisut kiinnostavat kaikkialla ja sähköisen palvelun vieminen on kohtuullisen helppoa. Muissa Pohjoismaissa esimerkiksi liikuntapalveluita käytetään paljon enemmän kuin Suomessa, ja tämä on meille kiinnostava markkina, toteaa toimitusjohtaja Veli-Matti Sinkkonen

Evain Systems on mukana Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n startup-valmennuksessa. Valmennuksesta yritys hakee tukea erityisesti liiketoimintansa kasvattamiseen. Samalla yritys kartoittaa rahoitusvaihtoehtoja myynnin ja jatkuvan tuotekehityksen tueksi. Liiketoiminnan kasvun myötä suunnitteilla on rekrytointeja myyntiin ja ohjelmointiin. Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy valitsee loppuvuoden 2017 aikana kuukausittain valmennusyritystensä joukosta kuukauden startup-yrityksen. Toukokuun startup-yritys on Evain Systems Oy.

Katso Evain Systems Oy:n internetsivut

Lisätiedot