Wuudis-palvelusta Vuoden digitaalisin teko 2018 –kilpailun finalisti

Äänestä Etelä-Savolainen keksintö voittoon 31.8. mennessä!

” Wuudis-palvelu vastaa todelliseen tarpeeseen, sillä Suomi on täynnä metsänomistajia, joilla on hyvin erilaisia kykyjä hoitaa metsäomaisuuttaan. Tästä teknologiasta hyötyvät sekä yksittäiset metsänomistajat, metsäyhtiöt ja samalla koko kansantalous.” Wuudis-palvelun on kehittänyt mikkeliläinen MHG Systems Oy.

Metsänomistajan ja metsäpalveluyrityksen uusi työkalu

Moni metsänomistaja kokee, että omat tiedot ja taidot eivät riitä. Wuudis-palvelu tarjoaa sekä uusille että kokeneille metsänomistajille työkalun, jonka avulla he voivat yhdistää voimansa ja tietonsa metsien hoidosta ja myynnistä. Wuudis kerää eri datalähteet yhdelle alustalle ja tuo yhteen eri sidosryhmät.

Wuudis tekee metsäomaisuuden hallinnasta suoraviivaista ja joustavaa, kertoo mikkeliläinen metsänomistaja ja erikoistutkija Kalle Karttunen. Karttusellakin kulkee taskussa Wuudis-palvelu.

”Olen hoitanut metsätilojani yli 15 vuotta, joten uskon osaavani jo paljon käytännön tilanhoidosta. Innostuin kuitenkin Wuudiksesta heti sen lanseerausvaiheessa, sillä se toi mukanaan uudenlaisia toimintoja metsäomaisuuden hallinnointiin. Wuudiksella pystytään suunnittelemaan metsän hoitotyöt ja hakkuut kotisohvalta käsin. Eri datalähteitä yhteen kokoava Wuudis-palvelu helpottaa niin kokeneita kuin aivan aloitteleviakin metsänomistajia”, toteaa Karttunen.

Satelliittipalvelut tulossa

MHG Systemsin toimitusjohtaja Seppo Huurinainen sanoo tavoitteeksi saada metsänomistajat vaalimaan ja hyödyntämään metsävarallisuuttaan tietoisemmin. Tuoreen tutkimuksen mukaan vain reilu 10 %:a suomalaisista metsänomistajista ymmärtää metsäomaisuutensa todellisen arvon ja osaa hoitaa tai hoidattaa sitä ammattimaisesti. ”Wuudis tähtää satelliittien, drone-kameroiden sekä metsien laserkuvauksen kehittämiseen ja hyödyntämiseen metsien hoidossa.  Wuudista ollaan parhaillaan lanseeraamassa Belgian, Espanjan ja Italian metsänomistajien ja metsätoimijoiden käyttöön”, paljastaa Huurinainen.

Äänestä ja vaikuta

Äänestys on nyt auki. Anna äänesi metsädigitalisaation edistämiseen Wuudikselle tästä:https://www.atea.fi/tapahtumat/2018/vuoden-digitaalisin-teko-2018/?utm_source=LI&utm_medium=cpc&utm_campaign=VDT-2018-maaliskuu. Äänestysaikaa on 31.8.2018 saakka. Kilpailun voittajat palkitaan Atea Focus -tapahtumassa 25.9.2018.


Uutisia